כועסת? אוכלת!- מהי אכילה רגשית ואיך ניתן להפחית אותה?
למה דווקא כשאנחנו חוות רגשות שקשים לנו אנחנו פונות לאוכל?
כי כשעולה בנו רגש שקשה לנו, שהוא בלתי נסבל עבורנו,
אנחנו רוצות להקהות אותו, לטשטש אותו. אנחנו נרצה לא לחוש.
זהו מנגנון הגנה, והוא הכי שכיח, טבעי ואנושי.
כאן נכנסת האכילה הרגשית, ומשרתת אותנו- זוהי למעשה דרך
להשתיק, להעלים, להעביר, ויש שיאמרו להתמודד,
עם הרגש הלא נעים הזה.
לפעמים אנחנו מגיעות למצב, שאנחנו מרגישות מסוחררות מרב אכילה רגשית,
סוג של איבוד שליטה.
ואנו מרגישות שהאכילה הרגשית היא זו ששולטת בנו,
ומחפשות איך אפשר להפחית אותה.
אחת הדרכים להפחית אכילה רגשית,
היא להגדיל את מנעד הרגשות אותם אנחנו מסכימות לחוות.
לוותר על הצורך בטשטוש שהאוכל מספק לנו,
ולהסכים להרגיש, להסכים לחוות.
נכון, זה לא פשוט, זה אפילו מפחיד,
אבל זה אפשרי וזה מחזק ומעצים.
ברגע שנאפשר לעצמנו להיות ברגש שעולה, כמו שהוא, ללא שיפוטיות,
ולא נזדרז להקהות ולטשטש אותו-
נוכל יותר ויותר להכיל אותו,
במקום לאכול אותו.
אם את מרגישה שאכילה רגשית מכתיבה חלק גדול מידי מהאכילה שלך,
דעי שאת לגמרי יכולה לשנות.